HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
A HCK dobogósok nyilatkozatai – 2016.01 Hungarokart

A HCK dobogósok nyilatkozatai – 2016.01 Hungarokart

I. kategória

Tóth Sándor Sanci – 3. hely

IMG_5167„A szombati szabadedzéseken sikerült nagyon jó időket elérni. Megvolt a kellő önbizalom, jöttek az idők is. Az időmérő edzést az első helyről kezdtem, hideg, borult szeles időben. A mért köröket elég jól összeraktam, de mivel az edzés alatt kisütött a nap, biztos voltam benne, a pole most nem lesz meg. Be is igazolódott, de a második rajtkocka így is elérhető volt. A futam szinte eseménytelen volt, csak a végén sajnos elkövettem két hibát, amit a végig mögöttem jövő Tőzsér B. ki is használt, így a dobogó legalacsonyabb foka jutott nekem. A következő futamon mindenesetre a visszavágásra készülök, s megpróbálom a hétvégét hibák nélkül lehozni.”

III. kategória

Pataki Gábor – 2. hely:

IMG_5383„A 4-es kategóriában nem volt szerencsém az időmérővel, kevés volt a megszavazott 5 kör is arra, hogy kellően alkalmazkodjam a géphez, ráadásul a pálya folyamatosan gyorsult, így sorra kerültek elém a versenyzők. Viszont a 3-as kategória időmérőjét szinte azonnal a 4-es után kezdhettem meg, így vélhetően ez is hozzájárult ahhoz, hogy ott sikerült egy jó kört összeraknom, ami elegendő volt a második helyre, ezt aztán az időmérő végéig megtartottam.

Maga a futam jóval simább volt, mint amire számítottam. Tudtam, hogy Kovács Kokó Gábornak ez „hazai” pálya, azt gondoltam, néhány kör után a negyedikről egy helyet előrelépve majd nyomást helyez rám. Azonban Danival tartva a tempót sikerült gyorsan meglépnünk a többiektől, pár kör után már látszott, hogy nem a második hely megtartása lesz a cél, hanem harc a győzelemért.

Ugyan a távolságot folyamatosan tartottam, de egy-egy apró próbálkozást leszámítva nem sok esélyem volt az előzésre, Dani jól védekezett, illetve a tempója is megfelelő volt. A vége így egy sima második hely lett, az én szempontomból egy viszonylag eseménymentes versenyen. Várom, hogy a srácokkal újra összemérhessük a tudásunkat!:) ”

Kovács Koko Gábor – 3. hely:

„Vétettem néhány hibát az időmérő köreimen, így a negyedik helyről vártam a rajtot. Az előttem rajtoló Fehér Tamás a verseny első felében picit megcsúszott a célegyenes ráfordító kanyarban, ezt kihasználva sikerült bebújnom mellé, és a visszafordítóból már én jöttem ki kedvezőbb pozícióból. Ezután sikerült picit elnyúlnom az üldözőktől, de az előttem haladó Gabit és Danit már nem sikerült utolérnem, így harmadikként haladtam át a célvonalon. Sőt, elnézve Dani tempóját, aki Őt akarja legyőzni, annak valamit nagyon tudnia kell. Gratulálok a két vagánynak!”

IV. kategória

Tóth Sándor Stoti – 1. hely:

IMG_5122„Az időmérőn magamat is meglepve sikerült megszerezni az első helyet.Gépet nem húztam túl jót sajnos,csúszott a hátulja.Nem vagyok rutinos az egyéni versenyben mert csak enduzok,ezért én annyira nem vagyok otthon a védekező ívekben.Szerencsére a Mogyoródi pályán igazán nehéz előzni,mert szűk és kevés a hosszú egyenes így sikerült megtartani az első helyet,annak ellenére,hogy nem voltam túl gyors és vonatoztak mögöttem többen is. Első Hck-m volt számomra is meglepő eredménnyel,tetszett az egész és örültem,hogy megpróbáltam,és elmentem,de még bőven van hova fejlődni úgy érzem.”

Kovács Koko Gábor – 2. hely:

„A szabadedzéseken nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottam, ezért én voltam a legjobban meglepődve, hogy sikerült ilyen jó időt futnom az időmérőn. A versenyre nagyon jó gépet húztam, mégis impotens vonatozást mutattam be a 15 perc alatt. Ott még a sikerélmény elvonta a figyelmem a versenyzésem – nem kicsi – hiányosságairól, de így utólag nagyon bosszant a dolog. Dani mögöttem végig gyorsabb volt, nem is értem hogy maradhatott meg a pozícióm, mert a védekezésre nem sok figyelmet fordítottam. Az eredménnyel elégedett vagyok, a vezetésemmel nagyon nem. Tanultam belőle, levontam a konzekvenciákat, innentől: támadás! Gratulálok a Stotinak és Daninak!”