HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

OAGB 5. futam – Battaring

Százhalombattán rendezték meg az OAGB 5. futamát, ahol még néhol az eső is meglátogatott minket. Hol száraz, hol pedig félig száraz pályán tehették próbára a pilóták vezetési tudásukat.

I.-es kategória:

Az egyes kategória időmérő edzését az a Dudás Bence nyerte meg aki a hétvégén bomba formában gokartozott. Mögüle Szetei Gergely és Antal Dávid rajtolhatott. A 4. és 5. helyről Garamvölgyi Niki és Ádám Tomi jöttek. A rajt itt is jól sikerült, Bence elfordult elsőként, de szorosan mögötte volt Szetei. Niki sem akart kimaradni a jóból, így gyorsan túllépett Antal Dávidon és az első két helyen gokartozó pilóta után eredt. AZ első hármas elszakadt a negyedik helyezett Antal Dávidtól akit folyamatosan Ádám Tomi támadott. Tominak is sikerült előzni így feljött a negyedik helyre, majd Gyuris Gabi próbálta megelőzni Dávidot, de neki már nem sikerült. A mezőny végéről rajtoló Báldi Gergőnek is sikerült feljebb tornáznia magát, míg a hatodik helyről induló Bencze Tündi visszacsúszott egészen az utolsó helyig. Bencét nem tudta Gergely megelőzni és így megnyerte élete első AGB-s versenyét. Garamvölgyi Niki bejött harmadiknak, ebben az évben már ez a negyedik 3. helye így bátran mondhatjuk, hogy stabilan teljesít idén. A további sorrend: Ádám Tamás (4.), Antal Dávid (5.), Gyuris Gábor (6.), Báldi Gergő (7.), Bencze Tündi (8.). A versenyben futott leggyorsabb kört Szetei Gergely futotta 27,348-al, ami egyben a hétvége legjobb ideje is volt.

Nyilatkozatok:

1. hely – Dudás Bence:

„Kedvenc pályámra érkezett a bajnokság, nagyon vártam már ezt a versenyhétvégét. A verseny során nem voltam 100%-os formában, mert megvoltam fázva picit. De szerencsére annyira ez nem gátolt meg a minél jobb pozíció elérésében! A szabadedzések elején még csúszott a pálya, mert éjjel eset az eső és még nem száradt fel teljesen. Így voltak kisebb nagyobb pocsolyák is meg vizesebb részek is. Ennek ellenére nagyon jó volt a pályán menni. Az egyik szabad edzésen történt egy vicces dolog. Ment előttem Bence, és az ő gokartjából valami olaj vagy benzin jött ki. Ő is egyből meg forgott, mert a jobb hátsó kerekére ment a folyékony cucc. Én meg mentem utána és becsúsztam melléje, nagyon vicces volt szerintem. De ezeket le számítva nagyon jól sikerültek a szabadedzéseim! Ezért már nagyon vártam az időmérőt, és már nagyon akartam bizonyítani. Az időmérőn végre nagyon nagyon jól mentem, hiba nélkül teljesítettem a pole pozíciós körömet. Így végül megszereztem az időmérőn az első rajt helyet. A rajtom jól sikerült és megtudtam tartani a vezető pozíciómat, Szete előtt. Utána pár kőr múlva utolért Szete, és elkezdett támadni. Vissza vertem a támadásait és magam mögött tartottam. Amikor Niki megérkezett harmadikként és elkezdte támadni Szetét, így hátra is kellett néznie Gergőnek. Ezért kisebb hibákat elvétve meg védekezési íven haladt, meg tudtam tőle lépni és kiépítettem egy közepes előnyt velük szemben. Utána Szete ott hagyta Nikit, és utánam eredt. Kettő dolog miatt tudott rajtam ennyit hozni a futam végéhez közeledve, mert visszább vettem a tempómból és nem akartam kockáztatni meg azért is jött rám, mert nagyon gyorsan jött mögöttem. Tudatosan szépen kiépített előnyömet be osztottam vele szemben, úgy ,hogy nem vállaltam vele különösebb rizikót. „Vérszemet kapott Szete” De nem tudod elkapni a végén, most én nyertem meg vele szemben a csatát. De a háború még tart, és csak év végén dől el ,hogy ki lesz a győztes. Nagyon örültem ,hogy megszereztem életem első OAGB-s győzelmét, egy nagyon nagy mérföld kő volt az életemben! De lehet Niki lesz a győztes….ez már csak a jövő zenéje….de izgalmas, fordulatos idényünk van! Gratulálok mindenkinek, jó kis verseny volt. ”

2. hely – Szetei Gergely:

„Vettem már részt eseménydúsabb futamon, ez inkább a felejthető kategóriába tartozik. Viszont élveztem, mind a támadó, mind a védekező játékot. Jó kis meccs volt, korrekt ellenfelekkel és egy nagyon kezes gokarttal. Gratula Bence első AGB-s győzelméhez! Öt futam, öt győztes, mini F1. Remélem Lacházán meglesz a hatodik győztes, és itt magamra gondolnék. :D”

3. hely – Garamvölgyi Niki:

„Ritkán mond ilyet az ember, de nem vagyok elégedett a harmadik hellyel. A battai pálya mindig is a kedvenceim közé tartozott, főleg a hosszabb vonalvezetésen. Az időmérő balul sült el, mivel pont előttem volt egy hosszabb szünet, így nem tudtam a maximumot kihozni a gépből, két-három tized benne maradt. Emiatt volt meglepő, hogy még így is negyedik lettem. A versenyre jó gépet húztam, szerencsésen tudtam előzni, de az előlem rajtolóknak még jobb gépük volt, így csak a harmadik helyre volt esélyem. Gratulálok a többieknek is!”

II.-es kategória:

Az időmérő első helyét most Boldizs Bence szerezte meg, kicsivel kevesebb mint 1 tized előnyel. Vitanov Tomi a második helyről várhatta a rajtot, őt követte Molnár Tibor és Reich Balázs. Csepregi Peti most „csak” az 5. helyet tudta megszerezni magának az időmérőn. Ebben a kategóriában is jól eljöttek a pilóták. Boldizs Bence nem sokáig tudta tartani az első helyét Vitanov Tomival szemben. Miután megelőzte Bencét folyamatosan szakadt el és végül behozhatatlan előnyre tett szert. A fél távhoz érkeztek a fiúk amikor Molnár Tibi és Reich Balázs is megelőzte Bencét így visszacsúszott a 4. helyre. Dergez Berci sem panaszkodhatott, aki az utolsó helyről folyamatosan jött fel, majd amikor Csepregi Peti volt terítéken, az ötödik helyen, de hibázott és falban kötött ki, így visszaesett az utolsó helyre. Bencét egészen a futam végéig Peti gyapálta, de megelőzni már nem tudta. Vitanov Tomi hatalmas előnnyel nyerte meg a futamot Molnár Tibi és Reich Balázs előtt. A további sorrend: Boldizs Bence (4.), Csepregi Péter (5.), Propszt Roland (6.), Józsa Péter (7.), Szetei Gergely (8.), Dergez Bertalan (9.). Ebben a kategóriában volt „B” döntő is amit Cseh Gábor nyert meg Dévényi Zoli előtt. A versenyben futott leggyorsabb kör Vitanov Tomi neve mellé sorolható amit a négyes gokarttal futott meg, 27,687.

Nyilatkozatok:

1. hely – Vitanov Tamás:

Hamarosan…

2. hely – Molnár Tibor:

„Az időmérőt nem éreztem 100%-osnak így nagyon meglepett, hogy a 3-ik helyről várhatom a rajtot. Sikerült egy jó gépet húznom, aminek köszönhetően tudtam támadni Tomit és Bencét is. Tominak sikerült megelőznie Bencét a hátsó visszafordítóban, így nekem is igyekeznem kellett ha nem akartam lemaradni. Bence nagyon jól védekezett, de a célegyenesben sikerült bemennem mellé és az első már jobb pozícióból kezdhettem meg. Ezután sikerült egy kis előnyt kiautóznom, de Tomit már nem volt esélyem utolérni. Nagyon örülök a 2. helynek, remélem Lacházán is összejön valami hasonló.”

3. hely – Reich Balázs:

„Mindenekelőtt gratulálok Tominak és Tibinek! Az időmérő papírforma volt számomra, nekem átlagban mindig kb. az 5. helyet dobja a gép. Szerintem én egy kutyás szánnal is valahova ide kvalifikálnám magam idén. Ezúttal is így volt: a viszonylag értelmes köröm most végül a 4. helyre volt jó, Tibi előttem és Csepregi Peti mögöttem. Az 5-ös gépet húztam, maradjunk annyiban, hogy vannak azért ennél egyenlőbbek az egyenlők között. Sokra nem számítottam vele, arra a kicsire amire igen végül viszont be is következett: az előttem lévők csatáinak köszönhetően tudtam velük tartani a lépést, és épp be tudtam férni Bence elé, amikor Tibi elment mellette a „dugóhúzóban” és Bence egy kissé kisodródott. Épp jókor, mert láttam, hogy Berci kegyetlenül megérkezett mögém abban a körben és valószínű, hogy onnantól inkább hátrafele fókuszáltam volna. Így viszont mivel Tibivel már képtelen voltam tartani a lépést csak arra koncentráltam, hogy ne szúrjam el a harmadik helyet és levédjem Bence előzési kísérleteit az utolsó körökben. Ez végül sikerült is és nagyon örülök idei első dobogós helyezésemnek. Szántó Tomi és Riba Krisz nagyon hiányoztatok a pályáról! :)”

III.-as kategória:

Ebben a kategóriában az első helyet Dudás Bence szerezte meg, megismételve az egyes kategóriás eredményét. Mögüle Dergez Berci és Topor Kálmán rajtolhattak. A 4. és 5. helyről Kovács Gyuri és Lencsés Bálint indultak el. A rajt egészen sima volt, Bence szépen eljött mögötte Berci fordult el. Ment a csihi-puhi egészen addig amíg bele nem szólt a sorrendbe az eső. Kisebb zápor közepette Dudás Bence elveszítette első helyét és Kovács Gyuri is veszített 1-2 pozíciót. A csetepaték legnagyobb nyertese Vitanov Tomi volt, aki 4 pozíciót is javított a rajthelyéhez képest. Fél távnál az eső el ált és a mezőny elkezdett kicsit szét szakadni, Bencét a 2. helyen pedig Topor Kálmán érte utol, de előzni már nem tudott. A futamon egyetlen egy csata tartott a leintésig. Ezt Lencsés Bálint és Rátkai Jani vívták a 7. és 8. helyen. A verseny végéig a sorrend már nem is változott és Dergez Berci meg nyerte a versenyt, mögötte Dudás Bence ért be a 2. helyen. A dobogó legalsó fokára pedig Topor Kálmán állhatott fel. A további sorrend: Vitanov Tamás (4.), Kovács Gyuri (5.), Csáki Zoli (6.), Lencsés Bálint (7.) és Rátkai Jani (8.). A versenyben futott leggyorsabb kör pedig Kovács Gyuri nevéhez füződik a négyes kartal, 27,963.

Nyilatkozatok:

1. hely – Dergez Bertalan:

Hamarosan…

2. hely – Dudás Bence:

„Kedvenc pályámra érkezett a bajnokság, nagyon vártam már ezt a versenyhétvégét. A verseny során nem voltam 100%-os formában, mert megvoltam fázva picit. De szerencsére annyira ez nem gátolt meg a minél jobb pozíció elérésében! A szabadedzések elején még csúszott a pálya, mert éjjel eset az eső és még nem száradt fel teljesen. Így voltak kisebb nagyobb pocsolyák is meg vizesebb részek is. Ennek ellenére nagyon jó volt a pályán menni. Az egyik szabad edzésen történt egy vicces dolog. Ment előttem Bence, és az ő gokartjából valami olaj vagy benzin jött ki. Ő is egyből meg forgott, mert a jobb hátsó kerekére ment a folyékony cucc. Én meg mentem utána és becsúsztam melléje, nagyon vicces volt szerintem De ezeket le számítva nagyon jól sikerültek a szabadedzéseim! Ezért már nagyon vártam az időmérőt, és már nagyon akartam bizonyítani. Az időmérőn végre nagyon jól mentem, hiba nélkül teljesítettem a pole pozíciós körömet. Így végül megszereztem az időmérőn az első rajt helyet. A verseny előtt még viccelkedtünk Bercivel, és a másiknál nagyobb beszólogatásakat ejtettünk el egymás ellen Így már a verseny előtt nagyon jó volt a hangulat, mint mindig. A verseny előtti kettő darab felvezető kőrben elkezdett szemerkélni az eső utána abba hagyta a szemerkélést. A rajtom jól sikerült, így megtudtam tartani a vezető pozíciómat. Majd utána kettő három gokartnyira meg léptem a mögöttem haladó, „Kis barátomtól „Becitől”. Pár kőr múlva már ott loholt mögöttem és elkezdett támadni. El kezdtem védekezni ellenne , ne ,hogy megelőzőn engem. Sikerült is vissza vernem a támadásait, amikor egyszer csak jobban elkezdett csepegni az eső. Nyomtam neki ugyan úgy, mert tudtam csak így lehet esélyem a futam megnyerésére. Aztán egy kettő kisebb tócsa került a pályára, és a hídra felfelé lévő kanyarban megcsúsztam az egyik tócsán erre rá hátra nézzek ,hogy Berci mennyit hozott rajtam, erre azt látom ,hogy ő is ugyan úgy megcsúszik mint én. Utána pár kőr múlva picit lassítottam a rosszabb idő miatt…mert egyre jobban csúszkált a gokartom, és nem akartam megforogni. Berci utolért és elkezdett támadni, így lelassultunk. Így Berci nagyon elkötelezte magát a minél hamarabbi előzésre . Pár kőr a múlva az én túlságosan túl levédett védekezéseimet kihasználva meg előzött, nagyon szépen és szabályosan csinálta. Utána próbáltam vele menni pár körön át sikerült is, aztán visszább vettem a tempómból a rosszabb körülmények miatt. Így jó pár kőr múlva utolért a vonat, „amit Topor Kálmán jó cimborám” vezetett. De sikerült a verseny utolsó pár köreiben a támadásait visszavernem. Így végül a versenyen második helyen értem célba. Ami nagyon jónak számít ebben a nagyon erős mezőnyből és ebben a kiélezett kategóriában! Kifejezetten gratulálnék a „Kis barátomnak Bercinek a győzelméhez” Nagyon örültem a hétvégén elért eredményeimnek. Jó volt újra dobogón állni. Várom a következő versenyt és vissza szeretnék vágni Bercinek. „Egy valamit tudnék üzeni a kis srácoknak, kössétek fel a pelusotokat srácok.”

3. hely – Topor Kálmán:

Hamarosan…

IV.-es kategória:

Ebben a kategóriában az első rajt kockát Kovács Gyuri szerezte meg, mögüle Dergez Berci és Nyuka Gabi indultak. Oros Ferenc 4., míg Pribilinszky Zoli az 5. helyről várhatták a kockás zászló felrántását. Ahogy megszokhattuk, a rajt szépen sikerült. Gyuri megőrizte első helyét de sokáig nem gokartozhatott ott hiszen Berci és Gábor megelőzték őt így visszacsúszott a 3. helyre amit viszont teljes mellszélességgel védett a futam végéig. Nyuka Gabi szépen gokartozott a második helyen de hátra is kellett figyelnie hiszen Gyuri vissza akart menni arra az első helyre. A mezőny közepén és végén kisebb incidensek történtek, aminek az lett a vége, hogy Pribilinszky Zoli kiállt a versenyből. Topor Kálmán próbált előzni és feljebb jönni, de egyszerűen nem talált fogást az előtte haladó Németh Attilán. Csáki Zolit egészen a futam végéig „püfölte” Attila de ugyan abba a cipőben járt mint Topor, nem tudott fogást találni a tapasztalt Zolin. Oros Feri sem tudta megtartani a 4. helyét akit Somogyi Tomi előzött meg, majd szaladhatott az él menők után. A futamot végül magabiztosan nyerte Dergez Berci, Nyuka Gábor és Kovács Gyuri mögött. A További sorrend: Somogyi Tamás (4.), Oros Ferenc (5.), Csáki Zoli (6.), Németh Attila (7.), Topor Kálmán (8.) és végül Pribilinszky Zoli a 9. helyen végzett. A „B” döntőt ebben a kategóriában Magyari Beck Szabolcs nyerte meg, Fehér Márton és Vörös Imi előtt. A versenyben futott leggyorsabb kör akár csak a hármas kategóriában, itt is Kovács Gyuri neve mellé köthető amit a hármas géppel ment, 28,030.

Nyilatkozatok:

1. hely – Dergez Bertalan:

Hamarosan…

2. hely – Nyuka Gábor:

„Elsőnek időmérőztem a 4-es kategóriában a nem túl acélos 3-as géppel. Az időmet nem éreztem rossznak,de a monitort látva elhűltem,hiszen totál B döntős időnek nézett ki az eredményem. Viszont az utánam következők még rosszabbat mentek,ami igen elgondolkodtató volt. Bercinek nagy nehezen sikerült megdöntenie az időmet és a végén Kovács Gyurinak is. 3.helyről vágtam neki a versenynek,ami sok felvonásos volt, elhúztunk egy kicsit a mezőnytől. Néha tudtam támadgatni Bercit,de semmi komoly nem volt. Aztán az egyik kör végén Berci be tudott szúrni Gyuri mellé,kicsit kisodródtak én be tudtam menni a Berci mellé,de az ív úgy jött ki,meg látszott a Berci szándékán,hogy terel a gumifal felé,inkább elvettem a gázt és besoroltam a 2. helyre. Ezután volt még egy kis fogócska,de a végén hibáztam egy kicsit és már védekeznem kellett. Nagyon örülök a 2.helynek,még sosem voltam dobogós ezen a pályán.”

3. hely – Kovács György:

„Az első helyről rajtolva szerettem volna már ez elején ellógni a többiektől, de sajnos nem tudtam azt a tempót diktálni, ami ehhez szükséges lett volna. Mivel nem volt túl acélos a gép, és sajnos én is elég sok hibával köröztem, Berci és Gabi szinte folyamatosan rajtam voltak és védekezni kényszerültem (meglehetősen nehéz is elhinnem h én futottam a leggyorsabb kört a futamon). Végig túl szűken védekeztem, és bár ezzel tartottam a srácokat, mégis túl veszélyes volt így vonatozgatni. Szóval muszáj volt bátrabban mennem, aminek az lett a következménye, hogy Berci messziről beugrott az egyik féktávon és mivel lesodródtam picit a manővernél, Gabi is elment vele együtt. A verseny még rövid hátralévő részében hiába támadtam keményen Gabit, óriási csalódásként maradtam a dobogó legalsó fokán. Mindezzel együtt gratulálok a fiúknak, jót küzdöttünk, és csak magamnak köszönhetem a visszaesést. Nagyon várom Lacházát…”

Ez volt tehát a Százhalombattai AGB összefoglalója, a következő versenyt Kiskunlacházán rendezik meg ahol van lehetőség előzni bőven. Az időpont pedig Július 1. Jó felkészülést és találkozunk Lacházán 😉

Szerző: Rátkai János