HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Az OAGB dobogósok nyilatkozatai – 2016.01 Hungarokart

Az OAGB dobogósok nyilatkozatai – 2016.01 Hungarokart

I. kategória

Csernik Csaba – 1. hely:

IMG_8064„Az első szabadedzés nagyon gyengén indult reggel. Nem túl sok reménnyel indultam neki a napnak.

A második szabadedzésen kezdtem ráérezni a pályára és sikerült egész jó időket futni.

Az időmérő belülről szuperül sikerült, elégedett voltam az 5 mért kör után. Sikerült megszerezni a pole pozíciót és egy rajt – cél győzelemmel behúzni az 1. versenyt 2016-ban.

Gratulálok mindenkinek!”

Papp Dávid Róbert – 2. hely:

„A szezon első futamán kategóriámban másodikként időmérőzve a csúszós pálya ellenére jó időmérőt sikerült futnom, így második helyről rajtolhattam.

Előttem Csabi, mögöttem Márk, akit egy új fiú, Molnár Bendegúz követett, aki nagyon gyors versenyzőként mutatkozott be, maga mögé utasítva Márkot hamar a nyomomban volt.

Esélyem sem volt Csabi után eredni, mert rögtön éreztem, hogy Bendegúz gyors, végig a nyomomban volt, folyamatosan támadva az alkalomra várt mikor hibázom a védekezésben és adódik alkalma előzni. Erre szerencsére nem került sor, álltam a támadásait és utolsó pillanatig védekezve sikerült pozíciómat megtartva másodikként célba érni. Gratulálok a résztvevőknek!”

II. kategória

Szabó Gábor Borivoj – 3. hely:

IMG_7874„Hol is kezdjem? Pont 1 éve ilyenkor kezdtem a versenyzést ugyan ezen a pályán, akkor még HCK-án mentem a B döntőben!!! A verseny napján reggel hideg volt még a pálya, próbáltam az első szabadedzésen a pontosságra menni. A következő szabad edzéseken kezdtem jól érezni magam. Ez onnan is kiderült hogy 3 különböző gokarttal is 1 tizeden belül tudtam ugyan azt a köridőt teljesíteni. Az időmérő kulcs fontosságú volt. Tökéletes kört nem tudtam összerakni apró hibák ellenére 3. helyre kvalifikáltam magam. Futamon ez első 3 hamar lehagyta a többieket mindig hol messzebb, hol közelebb voltunk egymáshoz, de jöttek a lekörözések, és általában nem én jöttem jól ki belőlük, mert mindig messzebb kerültem tőlük. Sajnos rövid pályánál ez a veszély fennáll. Nem adtam fel, hogy utol érjem őket, mentem utánuk, de verseny végére nem sikerült a bejáratokat annyira jól megcsinálnom. Romlott a koncentrációm. az utolsó körben nagyon meglepődtem hogy az 1-2 helyezett keresztbe álltak a pályán, ha talán kicsit közelebb vagyok megelőztem volna őket, de nem így történt és 3. helyen intett le a kockás zászló. Örülök hogy erőből lettem 3. mivel 12. futamból áll a szezon ez kezdésnek elég jó. Még sokat kell fejlődnöm hogy azt a utolsó 2 tizedet megtaláljam. Külön köszönet Lencsés Bálintnak aki a tél folyamán sokat segített!”

III. kategória

Gyuris Gábor – 2. hely:

IMG_7725„Két szezonnyitót nyertem eddig a Hungiban, úgyhogy lehetnék csalódott, de igazából marhára nem vagyok :). Több mint egy éve nem álltam dobogón, úgyhogy ezzel a céllal érkeztem.

A kvali jól sikerült, Bálint meg szinte itt lakik úgyhogy megfoghatatlan. Ezt hűen tükrözte a futam is ahol csak a rajtnál láttam ill. a dobogón. Sima versenyem lehetett volna mert az elején tetemes előnyt építettem ki, de Ádám a végére begyorsult ill. pechem volt a lekőrözésekkel is akikre egyébként nem lehetett panasz. Gratulálok minden dobogósnak, de legközelebb menjenek lassabban nehogy összetörjék magukat. :)”

SuperGP:

Zsigri Márton – 1. hely:

IMG_8099„Tavaly már kipróbáltam ezt a kategóriát,de nem sok szerencsém volt benne.Idén gondoltam,miért ne?A szabadedzések közepesen sikerültek. Az időmérőn sikerült pole-t futnom, a többiek már előre mondták, hogy itt nem számít a pole, hát tévedtek. 🙂 A rajtom jól sikerült, sikerült kiépítenem lélegzetvételnyi előnyt, majd Csáki Zoli kiállt, így már zavartalanul folytathattam a futamot. A kiállás jól sikerült, a riválisaim előtt értem vissza a pályára. Onnantól már csak védekezni kellett. Gratulálok a többieknek, és külön köszönetet szeretnék mondani az edzőmnek, Janecskó Adriánnak.”